Alles over de bandenwissel.

Wij gaan ervan uit, dat uw auto op zomerbanden staat. Mocht u desondanks toch een wissel willen laten uitvoeren, kies dan hier uw fastfitter.

Bandenlocatie opvragen

Eerst meer informatie?
Lees alles onderaan deze pagina

...
De eerste keer seizoenbanden wisselen?

Winter- en zomerbanden zijn onderdeel van het leasecontract. Auto’s die tussen half oktober en half maart worden afgeleverd worden standaard afgeleverd op winterbanden. Wordt een auto begin oktober of in de 2de helft van maart afgeleverd, dan mag u als berijder richting de dealer aandragen of u al dan niet winterbanden gemonteerd wilt hebben. In de overige periode worden de auto’s standaard op zomerbanden geleverd. Dit proces wordt ondersteund door Euromaster, Kwik-Fit en Profile.


...
Al eerder banden laten wisselen?

Dan kunt u de bandenwissel laten uit voeren bij de bandenspecialist waar u de banden eerder heeft laten wisselen. Gedurende het leasecontract is het niet mogelijk om van bandenspecialist te wisselen. Om de wachttijd voor u tot een minimum te beperken is het belangrijk tijdig een afspraak te plannen. Houdt u de volgende gegevens bij de hand:

  • Kenteken
  • Meldcode (vier cijfers, deze staan vermeld op uw kentekenbewijs/kentekencard)
  • De actuele kilometerstand van de leaseauto

Indien de leaseauto voorzien is van lichtmetalen velgen en slotbouten, verzoeken wij u de bijbehorende sleutel klaar te leggen op de passagiersstoel. Zonder deze sleutel kan de bandenwissel niet worden uitgevoerd.


...
Rijdt u een tijdelijke leaseauto?

Indien uw voertuig op All-Season banden staat is het niet nodig om te wisselen. Indien uw voertuig niet op All-Seasonsbanden staat is een bandenwissel verplicht. Neem contact op met onze servicedesk via het contactformulier of via 0547 - 284 060, optie 4, optie 1. Dan kunnen wij u verder informeren.


...
Veel gestelde vragen:

Waar vind ik de meldcode?
De meldcode van de auto vindt u op het kentekenbewijs. Het zijn de laatste vier cijfers van het chassisnummer.

Kan ik mijn banden laten wisselen bij een andere fastfitter?
Nee, het is niet mogelijk om te wisselen van fastfitter tijdens het contract.

Is het wisselen van banden verplicht?
Ja, het wisselen is een verplicht onderdeel van het leasecontract. Denk eraan om tijdig te wisselen als u naar het buitenland gaat. In verschillende landen is het namelijk strafbaar om in de winter op zomerbanden te rijden.

Wat is de minimale profieldiepte van zomerbanden?
Om de veiligheid te kunnen waarborgen wordt er geadviseerd om zomerbanden te vervangen zodra er minder dan 2 mm profieldiepte over is. Wettelijk gezien mag de profieldiepte niet minder dan 1,6 mm zijn. Nieuwe zomerbanden hebben een gemiddelde profieldiepte van 7,5 mm.

Wat is de minimale profieldiepte van winterbanden?
Om de veiligheid te kunnen waarborgen wordt er geadviseerd om winterbanden te vervangen zodra er minder dan 4 mm profieldiepte over is. Met een profieldiepte van minder dan 4 mm rijd u eigenlijk met een zomerband. Nieuwe winterbanden hebben een gemiddelde profieldiepte van 9 mm.

Kan ik bij elke vestiging van een fastfitter terecht?
Indien uw banden opgeslagen liggen bij Euromaster, Kwik-fit of Profile kunt u bij elke vestiging van de desbetreffende fastfitter terecht. Uw banden liggen dan centraal opgeslagen.